Clicky

 200.000 slachtoffers bestolen van betaalgegevens

200.000 slachtoffers bestolen van betaalgegevens
07-10-2013 10:46 | Misdaad | auteur De Redactie

(Novum) - Meer dan tweehonderdduizend Nederlanders waren vorig jaar slachtoffer van identiteitsfraude bij een betaalautomaat of op internet. Dat stelt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) maandag. Vooral 'skimmen', het kopiëren van een bankpas, kwam relatief veel voor. Bijna zeven op de tien slachtoffers werden op die manier van zijn persoonlijke gegevens bestolen.

In de overige gevallen ging het om 'phishing', diefstal van betaalgegevens via het internet. Dat gebeurde vaak via een gehackte computer of door een slachtoffer naar een website te lokken die achteraf gehackt, nep of onbetrouwbaar bleek te zijn. Beide gevallen van gegevensdiefstal vonden vooral binnen Nederland plaats.

Onder hoger opgeleide Nederlanders was het aantal slachtoffers in verhouding hoger dan onder lager opgeleiden, zo meldt het CBS. Ook was de schade bij burgers tussen 25 en 65 jaar oud hoger dan bij jongeren en ouderen. Hoewel het merendeel van de slachtoffers melding maakte van het skimmen of phishen bij hun bank, deden zij dat nauwelijks bij de politie.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,088
Diesel1,906

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions