Clicky


Vermisten na aanvaring op Noordzee

Vermisten na aanvaring op Noordzee
07-10-2013 09:26 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Op de Noordzee wordt sinds zondagnacht gezocht naar drie opvarenden van een schip dat met een vissersboot in aanvaring kwam. Het schip, een zogeheten guardvessel, is na de botsing gezonken, laat de kustwacht weten.

De vaartuigen kwamen rond 01:30 uur op zo'n veertig kilometer ten zuidwesten van Den Helder met elkaar in aanvaring. Het is nog niet duidelijk hoe dat kon gebeuren. De guardvessel, die een boorplatform bewaakte, zonk vervolgens binnen een halfuur.

Aan boord van guardvessel Maria waren vijf mensen. Twee van hen zijn door de vissersboot uit het water gehaald. De opvarenden zijn geen Nederlanders. Welke nationaliteit ze wel hebben wil de kustwacht nog niet zeggen omdat de families nog op de hoogte moeten worden gebracht.

Bij de zoektocht naar de schipbreukelingen zijn onder meer twee helikopters, drie reddingsboten en een marineschip ingezet. Ook vissersboten die in de buurt liggen zoeken mee. Duikers van de marine gaan in het wrak op zoek naar de bemanningsleden.

De drenkelingen kunnen volgens de kustwacht nog steeds in leven zijn. Ze dragen 'overlevingspakken' en reddingsvesten, waar mee ze het volgens een woordvoerder enkele uren in het koude water kunnen uithouden.