Nagel: Henk Krol bewust ten val gebracht

Nagel: Henk Krol bewust ten val gebracht
06-10-2013 14:18 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

(Novum) - De pensioenenkwestie rondom de Gay Krant is bewust naar buiten gebracht om voormalig 50Plus-fractievoorzitter Henk Krol ten val te brengen. Dat zei medeoprichter en Eerste Kamerlid van 50Plus Jan Nagel zondag in het televisieprogramma Buitenhof.

Volgens Nagel had de kwestie al veel eerder openbaar gemaakt kunnen worden. "Toen hij Statenlid werd is dat niet gebeurd en ook niet toen hij fractievoorzitter in de Kamer werd. Het is bewust op dit moment gebeurd, als ze je beentje willen lichten."

Krol suggereerde in zijn afscheidsverklaring ook al dat hij bewust ten val is gebracht. Hij schreef onder meer dat zijn 'vijanden' gewonnen hadden. De partijleider van 50Plus stapte op nadat de Volkskrant had geschreven dat hij als directeur van de Gay Krant geen pensioenpremies voor zijn personeel had afgedragen.

Nagel wilde Krol in Buitenhof overigens niet de hand boven het hoofd houden maar benadrukte wel dat Krol het goed gedaan heeft voor 50Plus. "Ik ben het ermee eens dat hij fouten heeft gemaakt, maar hij heeft ook gescoord", aldus Nagel. Op de vraag of Krol gebruik gaat maken van wachtgeld, wilde Nagel geen antwoord geven.

Ondanks een flinke daling in de peilingen denkt Nagel niet dat het nu gedaan is voor 50Plus. "Dit soort affaires zijn in ieder geval niet goed, dat is duidelijk. Maar een aftreden betekent niet dat de partij reddeloos verloren is." Nagel gaat naar eigen zeggen alles in het werk stellen om het 'onderlinge gekrakeel' binnen de partij te stoppen.

Nagel heeft vertrouwen in de nieuwe fractievoorzitter Norbert Klein. "Hij is een andere voetballer. Hij kan het wel. Ik geloof van harte, ook in het belang van de ouderen, dat het goed komt met 50Plus."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden