Norbert Klein definitief fractievoorzitter 50Plus

Norbert Klein definitief fractievoorzitter 50Plus
05-10-2013 18:51 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

(Novum) - De adviesraad van 50Plus heeft Norbert Klein unaniem gekozen tot fractievoorzitter van de partij. Klein neemt het stokje over van Henk Krol, die vrijdag onverwacht aftrad nadat bleek dat hij als directeur van de Gay Krant geen pensioenpremie betaalde voor zijn personeel. "Het komt als een donderslag bij heldere hemel", zegt Klein tegen Novum Nieuws na afloop van een besloten partijbijeenkomst in Utrecht.

"Het is compleet onmogelijk om in de voetsporen van Henk Krol te treden, met zijn charisma en enthousiasme", reageert Klein. "Maar ik ben de politiek ingegaan met een ideaal en daar wil ik nog steeds mijn stinkende best voor doen."

De 57-jarige Klein heeft nog niet gesproken met Krol over het plotselinge vertrek. "Dat komt deels door zijn emotionele geslotenheid en daarnaast ben ik in een heel andere achtbaan terechtgekomen", verklaart hij.

De fractievoorzitter noemt het afscheid van zijn collega een 'persoonlijk drama'. Op de vraag of Krol zelf niet ook verantwoordelijk is voor zijn vertrek, antwoordt Klein het nieuws alleen in de kranten te hebben gelezen. "Ik heb nog geen hoor en wederhoor gepleegd."

Vorige maand stapten drie bestuursleden van de ouderenpartij op. De drie stonden onder druk nadat ze op eigen houtje campagneleider Dick Schouw en Adriana Hernández hadden geroyeerd.

Henk Krol zou overwegen zich aan te melden als bestuurslid van de ouderenpartij. Klein wil daar nog niet op ingaan. "Het is een democratische partij", begint de politicus. "Ieder partijlid, dus ook Henk Krol, kan zich daarvoor aanmelden. De leden beslissen."

Klein heeft verder aangegeven dat de vacature in de fractie kan worden opgevuld door Martine Baay, de secretaris van het landelijke bestuur. Baay stond derde op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen in september vorig jaar.

Volgende maand houdt 50Plus een landelijke ledenvergadering.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,780
Diesel1,460

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden