Clicky


Volgende week beslissing proefverlof Van der G.

Volgende week beslissing proefverlof Van der G.
05-10-2013 10:17 | Binnenland | auteur De Redactie

AMSTERDAM(Novum) - Staatssecretaris van Justitie Fred Teeven (VVD) neemt volgende week een beslissing over het omstreden proefverlof van Volkert van der G. Dat heeft hij vrijdagavond gezegd in het tv-programma Pauw en Witteman.

Teeven heeft tot 14 oktober de tijd om over het verlof te beslissen. "Het lijkt me verstandig dat niet op het allerlaatste moment te doen, maar om volgende week die beslissing te nemen", lichtte hij toe. Wanneer dat precies zal zijn, kon hij nog niet zeggen.

Eerder had Teeven al toestemming geweigerd voor een proefverlof van de moordenaar van Pim Fortuyn, maar deze week oordeelde de Raad voor Strafrechtstoepassing en Jeugdbescherming dat hij een nieuw besluit moet nemen. In mei volgend jaar heeft Van der G. twee derde van zijn straf erop zitten en wordt hij naar verwachting vrijgelaten.


Volgens Teeven leidt het tijdelijke verlof van Van der G. tot maatschappelijke onrust. "Je moet dat goed laten bekijken door de diensten die daar verantwoordelijk voor zijn", aldus Teeven.