Clicky


Onderzoek naar seks op Nederlands marinefregat

Onderzoek naar seks op Nederlands marinefregat
04-10-2013 11:03 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Aan boord van het marinefregat Zr. Ms. Van Speijk heeft een vrouwelijke militair seks gehad met meerdere mannen. Onduidelijk is of er sprake was van dwang. Seks aan boord van een marineschip is sowieso niet toegestaan. De marine heeft aangifte gedaan en onderzoekt de zaak, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Defensie.

De vrouw was namens de landmacht aan boord van het fregat als medisch specialist. Ze heeft zelf geen aangifte gedaan van het incident, dat half augustus plaatsvond na afloop van een afscheidsfeest in de haven van de Afrikaanse republiek Djibouti. Het medisch team vloog na het feest terug naar Nederland.

De marine onderzoekt of de vrouw is verkracht of vrijwillig seks had met de mannen. Als de vrouw werd misbruikt, wordt het een strafrechtelijke zaak.

De commandant van het fregat heeft bij terugkeer uit het missiegebied in de buurt van Somalië melding gemaakt van het voorval. Op het schip werd het onderzoek al ingesteld. Over lopende zaken doet het ministerie verder geen uitspraken. "Het ligt nu bij het OM."