Henk Krol stapt uit de Tweede Kamer

Henk Krol stapt uit de Tweede Kamer
04-10-2013 09:16 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - Henk Krol stapt op als fractievoorzitter van 50Plus. Ook verlaat hij de Tweede Kamer. Dat heeft oprichter en oud-voorzitter van de ouderenpartij Jan Nagel vrijdagochtend op Radio 1 gezegd. Krol stapt op naar aanleiding van berichtgeving van de Volkskrant vrijdag. Volgens de krant heeft hij als directeur jarenlang verzuimd om pensioenpremies voor zijn personeel bij de Gay Krant te betalen.

Krol, zelf voorvechter van goede pensioenen, betaalde tussen 2004 en 2007 en in 2009 geen werkgeversbijdrage voor het pensioen van zijn werknemers. Dat deed hij om een faillissement van de krant te voorkomen. De oud-medewerkers hebben daardoor nu een pensioengat van vier of vijf jaar.

Het personeel werd pas ingelicht in juli 2007. De medewerkers moesten toen een verklaring ondertekenen waarin men afzag van pensioen over de periode van vier jaar. In 2009 werden de premies echter opnieuw niet betaald. In totaal hield Krol vele tienduizenden euro achter, aldus de Volkskrant.

Krol zegt in de krant dat hij jaren niet wist van het niet afdragen van pensioenpremie. "Niemand wist het. Het was de verantwoordelijkheid van een werkneemster die haar taak niet goed heeft gedaan", zo stelt hij. Wel geeft Krol toe dat hij formeel en juridisch verantwoordelijk was. "Maar dat was niet hoe de Gay Krant toen functioneerde."

Krol zat sinds vorig jaar in de Kamer nadat 50Plus bij de verkiezingen twee zetels wist te bemachtigen. Daarvoor was hij voor 50Plus actief als lid van de Provinciale Staten in Noord-Brabant. Ook stond hij op de kandidatenlijst voor de Eerste Kamerverkiezingen in 2011.

Als voorman van 50Plus nam Krol steeds afstand van misbruik van pensioengelden. Zo keerde hij zicht tijdens het debat over de regeringsverklaring nog tegen het 'wegroven' van miljarden uit diverse pensioenfondsen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,468

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden