Transport Online - Schietincident bij Capitool in Washington

Schietincident bij Capitool in Washington

Schietincident bij Capitool in Washington
03-10-2013 21:29 | Buitenland | auteur De Redactie

WASHINGTON (Novum/AP) - Bij het Congresgebouw in Washington zijn donderdag schoten gelost. De chef van het politiekorps van het Capitool zei op een persconferentie dat de schoten verband hielden met een incident eerder bij het Witte Huis, waarbij een auto probeerde door een barricade bij de residentie van de president heen te rijden. Een agent raakte gewond toen zijn auto werd geramd. Persbureau AP meldt op gezag van een Congreslid dat de vrouwelijke bestuurder van de auto is gedood.

Een auto probeerde door een van de barricades heen te rijden die de straat voor het Witte Huis afsluiten voor het verkeer, aldus de politiechef. Toen dat niet lukte reed de auto richting het Congresgebouw en ramde de vrouwelijke bestuurder een politieauto. Een agent in de auto raakte hierbij gewond. Even later crashte de vrouw. Hierna werden er schoten gelost.

Michael McCaul, een Republikeins Congreslid, zei van het ministerie van binnenlandse veiligheid te hebben vernomen dat de vrouw is gedood. Volgens McCaul was de vrouw waarschijnlijk niet gewapend, en heeft alleen de politie schoten gelost.

De chef veiligheid van de Senaat zei dat een kind dat in de auto zat naar een ziekenhuis is gebracht. Hij kon niet zeggen hoe de kleine er aan toe is.

De politiechef benadrukte dat er geen aanwijzingen zijn dat het incident iets te maken heeft met terrorisme.

De politie sloot het Congresgebouw hermetisch af, maar gaf het gebouw na een uur weer vrij. Niet alleen het Capitool, maar ook het Witte Huis werd geheel afgegrendeld. Volgens de Secret Service, die de president en hooggeplaatste politici beschermt, ging het echter slechts om een voorzorgsmaatregel. De politie heeft de straat voor het Witte Huis afgesloten voor voetgangers.

Mensen die aan de overkant van het Capitool bij het Hooggerechtshof stonden werden door de autoriteiten naar binnen geleid.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,928
Diesel1,568

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen