Passagiersvliegtuig neergestort in Nigeria

Passagiersvliegtuig neergestort in Nigeria [+foto's]
03-10-2013 15:55 | Ongevallen | auteur De Redactie

LAGOS (Novum/AP) - Een passagiersvliegtuig met twintig inzittenden is donderdagochtend kort na vertrek van het vliegveld van de Nigeriaanse stad Lagos neergestort en in brand gevlogen. Het ministerie van luchtvaart spreekt van veertien doden, maar de verschillende betrokken autoriteiten zijn het nog oneens over het precieze slachtoffertal.

Zes overlevenden van de crash zijn met spoed naar het ziekenhuis gebracht, zei woordvoerder Joe Obi van het ministerie. Van de dertien passagiers en zeven bemanningsleden die aan boord waren zouden er veertien zijn omgekomen.

De vicegouverneur van de deelstaat Lagos spreekt van dertien doden en zeven geredde inzittenden. Wat de oorzaak is van het verschil in telling is onduidelijk.

De stoffelijke overschotten van enkele slachtoffers zijn kennelijk onherkenbaar verminkt. Vicegouverneur Victoria Adejoke Orelope-Adefulire riep nabestaanden van de inzittenden op dna af te staan zodat de geborgen lichamen kunnen worden geïdentificeerd.

Het neergestorte toestel was een Embraer-120, een turboprop van Braziliaanse makelij. De piloot ontdekte volgens een bron bij de politie even nadat zijn vliegtuig was losgekomen van de grond dat er iets mis was. Hij probeerde terug te keren naar het Murtala Muhammed-vliegveld, maar slaagde daarin niet. De luchtvaartautoriteiten vermoeden dat motorpech de boosdoener is, zei de ingewijde, die zijn naam niet genoemd wil zien.Even voor half elf Nederlandse tijd, een minuut of wat na het opstijgen, boorde het vliegtuig zich in een braakliggend stuk land, niet ver van een tolpoort. Het miste op een haar na een kerosinedepot dat naast de tol ligt, zei politiecommissaris Waheed Sanau.

Het toestel was volgens Sanau gecharterd van luchtvaartmaatschappij Associated Airline voor een vlucht van Lagos, de grootste stad van het land, naar Akure, dat zo'n driehonderd kilometer naar het oosten ligt. Het vliegtuig vervoerde volgens Dati de onlangs overleden oud-gouverneur van de deelstaat Ondo. De doodskist van ex-gouverneur Olusegun Agagu werd begeleid door nabestaanden, meldt de plaatselijke pers. Agagu's kist en de zwarte doos van het toestel zijn geborgen, liet Dati weten.

De Nigeriaanse luchtvaart heeft al jaren een erg slechte naam.

Voor meer foto's klikt u hierNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden