Transport Online - Gedeeltelijke luchtruimsluiting tijdens Bijlmerherdenking Amsterdam

Gedeeltelijke luchtruimsluiting tijdens Bijlmerherdenking Amsterdam

Gedeeltelijke luchtruimsluiting tijdens Bijlmerherdenking Amsterdam
03-10-2013 15:53 | Algemeen | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Tijdens de jaarlijkse herdenking van de Bijlmerramp op vrijdag 4 oktober zal zoals gebruikelijk een deel van het luchtruim boven de Bijlmermeer in Amsterdam gesloten zijn. Er wordt geen luchtverkeer over het gebied geleid waar dan de officiële herdenking van de ramp plaatsvindt. Op deze datum in 1992 stortte even na 18:30 uur een Boeing 747 van de Israëlische luchtvaartmaatschappij ELAL neer op het Amsterdamse stadsdeel.

Van 18.00 tot 19.00 uur is geen luchtverkeer toegestaan beneden een hoogte van ongeveer twee kilometer in een straal van ongeveer 5,5 kilometer rond het monument ter nagedachtenis van de slachtoffers van de ramp.

De gedeeltelijke sluiting van het luchtruim boven de Bijlmermeer kan tot gevolg hebben dat vertrekkende vliegtuigen van Schiphol afwijken van de standaard vertrekroutes voor zover die door het betrokken luchtruimdeel lopen. Vliegtuigen met bestemming Schiphol mogen geen naderingen door dit gebied uitvoeren en worden daaromheen geleid. Deze operationele maatregelen zijn overeenkomstig de regeling van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu voor de afhandeling van het luchtverkeer tijdens de officiële herdenking van de Bijlmerramp.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions