Clicky


Boels Rental op weg met IVECO Euro 6

Boels Rental op weg met IVECO Euro 6
03-10-2013 13:08 | Iveco | auteur De Redactie

Boels Rental uit Sittard nam recentelijk voor de Nederlandse filialen een aantal IVECO trucks met Euro 6 motoren in gebruik. Twee Stralis Hi-Way 6x2 voorloopas trekkers met 460 PK werden afgeleverd tegelijk met een Stralis Hi-Street 6x2 chassis met gestuurde naloopas en 360 PK. Dit chassis is voorzien van een 16 ton/mtr Palfinger kraan en een afgeschuinde opbouw voor transport van zwaar materieel. De beide trekkers worden ingezet in combinatie met een 3-assige uitschuifbare semi-dieplader van Faymonville.

Boels Rental is één van de meest gerenommeerde verhuurbedrijven in Europa als het gaat om verhuur van machines, gereedschappen, units en catering- en event equipment. Boels werd in 1977 opgericht, en maakt sindsdien een ongekende groei door; van 20 filialen in 3 landen naar meer dan 300 filialen en 1.800 bouwmarkt outlets in 13 landen. Meer dan 2.300 medewerkers, geschoold door het eigen Boels Training, zorgen dagelijks voor een optimaal inzetbare verhuurvloot. Deze groei is gebaseerd op autonome groei, maar ook op diverse strategische overnames.

Boels verhuurt bijna alles en is daarom in eerste plaats een generalist. Maar Boels Rental heeft door de jaren heen ook gespecialiseerde divisies opgericht. Binnen Boels Rental zijn er onder andere 9 vestigingen die zich specifiek bezig houden met bouwplaatsinrichting. Boels wil voor bouwbedrijven méér zijn dan een leverancier. Het streven is een partnerschap, waarbij de complete materieeldienst aan Boels als outsourcing partner wordt toevertrouwd.

Daarnaast verhuurt Boels ook al bijna dertig jaar al het materiaal dat nodig is om van elk feest een succes te maken. Van designmeubilair, decoratieartikelen en een tot in de puntjes verzorgde tafelaankleding tot en met buffetsystemen en professionele keukenapparatuur. Daarnaast opereert de afdeling Portable Kitchens, die mobiele keukens, koelunits en keukenapparatuur aan hotels, ziekenhuizen, het leger of grote evenementen levert.

Boels Rental werkt ook al meer dan 15 jaar samen met gerenommeerde bouwmarktketens in binnen- en buitenland. Deze bouwmarkten willen zich onderscheiden op service. Verhuur van machines en gereedschappen maakt daar een belangrijk deel van uit. Tegenwoordig heeft Boels in zo’n 1.800 bouwmarkten een verhuurpunt.

Machineverhuur is en blijft de core business van Boels Rental. Vanuit meer dan 300 vestigingen in Nederland, Duitsland, België, Luxemburg, Oostenrijk. Tsjechië, Polen, Slowakije en Italië, verhuurt Boels de meest moderne en nieuwste machines en gereedschappen. Vanzelfsprekend wordt het verhuurassortiment continue uitgebreid en aangevuld, zodat altijd met het beste materieel gewerkt kan worden en het assortiment perfect aansluit op de behoeften van de klanten. Door het productassortiment in te delen naar specialismen is Boels in staat haar productkennis en dienstverlening nog beter te coördineren. Gespecialiseerde vestigingen staan beschikbaar voor projectadvies en -begeleiding op het gebied van Construction Equipment, Hoogwerkers, Lifting and Materials Handling, Bouwplaatsinrichting, Site Accommodation, Bouwliften, Geo & Safety, Power, Rail Equipment, Climate Control en Betonbewerken.

Charles Feijts Bedrijfswagens, met vestigingen in Born, Heerlen en Venlo, is dealer van IVECO, FIAT en ISUZU bedrijfswagens en trucks. Middels dochteronderneming BUCA Hydrauliek & Trailer, dealer van PALFINGER en NCH laadkranen en afzetsystemen, is CFG in staat een compleet pakket aan transportoplossingen te bieden voor Boels Rental. De relatie tussen BOELS en CFG kent een lange historie die vanaf 1996 verder werd uitgebouwd. CFG levert sindsdien de volledige range IVECO bedrijfswagens van Daily en Eurocargo tot Stralis in bakwagen en trekker configuraties als 4x2 en 6x2. Maar ook diverse FIAT modellen en ISUZU pickups hebben hun intrede gedaan bij Boels Rental.