Transport Online - Zeer efficiënt en duurzaam nieuw pand voor MAN dealer Roordink in Veenendaal

Zeer efficiënt en duurzaam nieuw pand voor MAN dealer Roordink in Veenendaal

Zeer efficiënt en duurzaam nieuw pand voor MAN dealer Roordink in Veenendaal
03-10-2013 11:33 | M.A.N. | auteur De Redactie

VEENENDAAL - MAN dealer Roordink Bedrijfswagens heeft een nieuw, hypermodern en energiezuinig pand aan de Plesmanstraat in Veenendaal in gebruik genomen. De nieuwbouw biedt alle faciliteiten voor snelle en hoogwaardige service aan lichte bedrijfswagens en MAN trucks. Er zijn acht servicestraten, tot een lengte van 32 meter, inclusief voorzieningen om aardgasvoertuigen te onderhouden.

Veenendaal is één van de vier Roordink Bedrijfswagens-vestigingen in het midden van het land. In 2006 werd het toenmalige pand getroffen door brand. Roordink besloot het ontij aan te grijpen om te investeren in service, duurzaamheid en kwaliteit. “Onze nieuwe vestiging is vanaf de A30 en de A12 uitstekend bereikbaar”, aldus vestigingsmanager Cees van der Wind. Een efficiënte inrichting en slim energiemanagement drukken de bedrijfskosten, waardoor onderhouds- en reparatietarieven concurrerend kunnen blijven.


Variabele capaciteit

Op een perceel ter grootte van 4.100 m2 staat nu een pand dat in oppervlakte nagenoeg even groot is als voorheen, maar door een veel efficiëntere inrichting meer werkplaatsruimte biedt. Van der Wind: “De vier straten voor MAN trucks hebben een lengte van 32 meter, zodat lzv-combinaties van 25,25 meter erin passen. Door de roldeuren aan de voor- en achterzijde is het ook mogelijk om in één servicestraat tegelijk aan twee korte bakwagens of twee trekkers te werken. Zo kunnen we feitelijk acht trucks tegelijk onder handen nemen.”


State of art energiemanagement

Roordink heeft veel geïnvesteerd in duurzaamheid en energiebesparing. In de zomer opgewarmd grondwater wordt ‘s winters gebruikt voor verwarming. In de grond opgeslagen koud water van de winterperiode dient weer om te koelen in de zomer. Overal is warmtewerend glas toegepast en sensoren voorkomen dat de verlichting onnodig blijft branden. Wanden en dak zijn geïsoleerd volgens de meest recente normen. Deze duurzame inrichting strookt met het beleid van Roordink: alle vestigingen zijn sinds januari 2012 ‘Erkend Duurzaam’.


Grote interesse

Op vrijdag 27 september is het nieuwe pand geopend door burgemeester Wouter Kolff en oprichter Gijs Roordink en vier van zijn kleinzonen, in aanwezigheid van zo’n 250 genodigden. Zaterdag 28 september was er een drukbezocht open huis voor relaties, leveranciers, medewerkers en familie. Bezoekers konden onder meer rijden met de nieuwste MAN’s en de parkeerplaats werd opgeluisterd door enkele tientallen fraaie MAN voertuigen van klanten.

Foto's

 • J.Roeland
  J. WESSELS & Zn
 • J.Roeland
  AHLMANN
 • Vydraulics
  Vydraulics
 • Van Helden
  Van Helden

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,868
Diesel1,501

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen