Clicky


Lidl opent modern distributiecentrum in Sint-Niklaas

Lidl opent modern distributiecentrum in Sint-Niklaas
03-10-2013 11:25 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

SINT-NIKLAAS(B) - Woensdag 2 oktober heeft supermarktketen Lidl officieel het nieuwe distributiecentrum SNL in Sint-Niklaas in gebruik genomen. Een gloednieuw distributiecentrum dat zal instaan voor de belevering van op termijn een tachtigtal winkels in Vlaanderen. Gezien de groei en het succes van Lidl op de Belgische markt, had de supermarktketen nood aan een distributiecentrum met een grotere capaciteit, dat ondersteund wordt met de meest moderne logistieke technologieën.

Dankzij deze investering zal Lidl haar klanten op een nog efficiëntere manier kwalitatieve en dagverse producten kunnen aanbieden. Naast aandacht voor de werkgelegenheid werd het distributiecentrum gebouwd met respect voor de omliggende woonzones en werd er gekozen voor vele duurzame accenten en tal van technologische innovaties.


Eind 2012 werd Lidl benoemd tot 'Retailer van het jaar  2013', en vandaag bouwt de smart discounter verder aan haar succesverhaal: de retailer opende vanochtend officieel het nagelnieuwe distributiecentrum SNL. Dit imposant logistiek centrum, waarmee een investering van 50 miljoen euro gepaard gaat, kadert binnen de expansieplannen van Lidl in de regio. De activiteiten vanuit het kleinere centrum in Bornem worden nu overgedragen aan de nieuwe vestiging in Sint-Niklaas. Voor Lidl België is dit de volgende stap om te kunnen groeien.

“Het nieuwe distributiecentrum staat in voor de belevering van een tachtigtal winkels in Oost-Vlaanderen, Antwerpen en Vlaams-Brabant en heeft omvangrijke dimensies: een totale oppervlakte van 45.000 vierkante meter, het equivalent van ruim zes keer het voetbalveld van de lokale voetbalclub SK Sint-Niklaas. Laden en lossen gebeurt efficiënt via liefst 118 loskades. Om gekoelde of diepgevroren producten zoals vleeswaren en frieten fris te bewaren, is er een koel- en diepvriesruimte van 10.000 vierkante meter – het equivalent van 51 tennisvelden”, aldus Pieterjan Rynwalt, woordvoerder van Lidl.