Clicky


Groenlinks wil onderzoek concurrentiepositie Zeeuwse havens

Groenlinks wil onderzoek concurrentiepositie Zeeuwse havens
03-10-2013 10:48 | Haven Nieuws | auteur De Redactie

Het marktonderzoek naar de concurrentiepositie van de Zeeuwse havens wordt versneld uitgevoerd. De provincie wil daarmee een duidelijk antwoord krijgen op de vraag of Zeeland Seaports zich met een (te) hoge erfpachtprijs buitenspel zet. Aldus gedeputeerde Schönknecht in de commissie Economie & Mobiliteit [E&M] van 30 september jl.

Leen Harpe stelt vragen, want vanwaar opeens een versneld marktonderzoek? In de beantwoording op schriftelijke vragen van 25 september jl. inzake de Verbrugge Containerterminal [VCT] van ChristenUnie, PVV  en GroenLinks, zien Gedeputeerde Staten evenwel geen reden voor zorg over de plotselinge vlucht van het Terneuzense overslagbedrijf over de grens. Volgens het college zijn er namelijk toch nog steeds 'constructieve gesprekken' aan de gang tussen Verbrugge en Zeeland Seaports [ZSP]. De investering heeft 'geen gevolgen voor de ambities van Zeeland met betrekking tot containerisatie', aldus het college.

GroenLinks wil nu van de minister weten waarom er opeens een versneld marktonderzoek komt na de geruststellende antwoorden op de eerdere schriftelijke vragen. Daarnaast wil de partij weten welk verband er is tussen de businesscase containerisatie 2013 – 2015 en de VCT perikelen?

Ook wil GroenLinks weten welk doel het marktonderzoek nog heeft, nu minister Schultz bovendien heeft uitgesproken dat van ongeoorloofde staatssteun aan de vier zeehavens geen sprake is?