Clicky


Xtreem Bulktransport BV failliet verklaard

Xtreem Bulktransport BV failliet verklaard
03-10-2013 09:55 | Faillissementen | auteur De Redactie

SON - Op dinsdag 1 oktober is voor de rechtbank van Oost-Brabant transportbedrijf Xtreem Bulktransport BV, gevestigd aan de Ekkersrijt 3133 in Son, failliet verklaard.

Oorzak voor het faillissement ligt, volgens curator mr. Kemps, in het feit dat de volumes in het transport van zand, grind en klei een dalende lijn vertonen. "Maar we doen nog verder onderzoek, zoals bij elk faillissement", benadrukt Kemps.

Bij het failliete bedrijf werkten tien werknemers. Zij zullen ontslagen worden. Het bedrijf zal, volgens de curator, geen doorstart maken. Vanaf vrijdag zullen de activiteiten van het bedrijf stoppen.

In januari 2012 nam Xtreem Bulktransport nog A.L. van de Wetering over. Op 18 augustus 2012 stemde het personeel in met een vrijwillige Tijd-voor-Tijd regeling. Het transportbedrijf vervoerde met name bouwgerelateerde producten voor klanten die in een periode van vorst minder of geen werk aanbieden. De TvT regeling pastte dus bij de pieken en dalen in de hoeveelheid werk. Henri Janssen zei daar vorig jaar over: "Op deze wijze sparen de chauffeurs van Xtreem een deel van de overuren waarmee de rustige momenten kunnen worden overbrugd zonder dat hun werkgever in grote financiële problemen komt."

Xtreem Bulktransport BV is onderdeel van Xtreem Transport Groep BV. Deze laatst is niet failliet verklaard.