Clicky

 
Transport Online - DAF opent nieuwe assemblagefabriek in Brazilië

DAF opent nieuwe assemblagefabriek in Brazilië

DAF opent nieuwe assemblagefabriek in Brazilië
02-10-2013 18:10 | Daf | auteur De Redactie

PACCAR heeft vandaag woensdag 2 oktober een ceremonie gehouden ter gelegenheid van de  opening van haar nieuwe DAF assemblagefabriek in Brazilië. De plechtigheid, geleid door Mark Pigott, PACCAR chairman en chief executive officer en Beto Richa, gouverneur van Paraná, werd bijgewoond door vertegenwoordigers van lokale en regionale overheden, DAF-dealers in Brazilië, leveranciers, transportondernemers en vooraanstaande relaties uit bedrijfsleven en onderwijs.

“PACCAR is verheugd haar nieuwe DAF Brasil fabriek officieel in te kunnen wijden”, aldus Mark Pigott. “De hightech, milieuvriendelijke faciliteit heeft een oppervlakte van bijna 28.000 vierkante meter en staat op een terrein dat 230 hectare groot is. In de nieuwe fabriek zullen de DAF XF-, CF- en LF-voertuigen geassembleerd worden voor Brazilië en de Zuid-Amerikaanse markt. Onze dealers hebben geïnvesteerd in het nieuwste en modernste distributienetwerk van het land om zo ons groeiende klantenbestand te kunnen ondersteunen.”

“We zijn er trots op met de eerste in Brazilië gemaakte DAF truck te kunnen rijden”, aldus gouverneur Richa. “De investering door PACCAR van 0 miljoen versterkt Paraná’s ambities om in onze staat hoogwaardige banen aan te trekken. Deze DAF-fabriek zal de economische groei stimuleren en bijdragen aan een verbeterde kwaliteit van leven in de regio.”

DAF’s kwaliteitsvoertuigen zijn toonaangevend in Europa. “DAF is Europees marktleider in het trekker segment en behaalde dit jaar een marktaandeel van 15,8% in het zware segment. Klanten waarderen de robuuste kwaliteit, de lage operationele kosten en de uitstekende restwaarde van DAF-trucks en PACCAR-motoren”, aldus Ron Armstrong, PACCAR president.

“De Braziliaanse truckmarkt boven zes ton zal in 2013 naar verwachting uitkomen op meer dan 140.000 eenheden, waarbij de komende jaren een verdere groei wordt verwacht”, zei Bob Christensen, PACCAR executive vice president and chief financial officer. “Het grootste en snelst groeiende marktsegment van de Braziliaanse truckmarkt is het segment, waarin DAF haar vlaggenschip XF105 introduceerde.”

“We kijken ernaar uit om het volledige programma van DAF trucks met PACCAR-motor te gaan produceren voor onze klanten in Brazilië en Zuid-Amerika”, aldus Marco Davila, DAF Brasil president. “Het onafhankelijke dealernetwerk in Brazilië bestaat uit 20 servicelocaties in 2013 en zal groeien tot 40 locaties in 2014. Het eerste model dat in deze fabriek geproduceerd zal worden, is de XF105, ontwikkeld voor het transport over de lange afstand. In de toekomst zal de fabriek ook de veelzijdige CF- en LF-modellen bouwen. De DAF CF is ontwikkeld voor een breed scala aan toepassingen, van regionale distributie tot bouwtransport. De DAF LF is ideaal voor stedelijke distributie.”

PACCAR heeft wereldwijd een toonaangevende positie op het gebied van de ontwikkeling, productie en service van kwalitatief hoogwaardige lichte, middelzware en zware trucks onder de merknamen Kenworth, Peterbilt en DAF. PACCAR ontwikkelt en produceert geavanceerde dieselmotoren en is daarnaast actief op het gebied van financiële dienstverlening, informatietechnologie en de verkoop van onderdelen voor trucks.

Foto's

 • K. van Leeuwen
  K. van Leeuwen
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • Van Zaal Transport
  Van Zaal Transport
 • N. van Leeuwen Transport
  N. van Leeuwen Transport

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,614

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions