Transport Online - D-Reizen neemt deel reisbureaus over uit Oad-boedel

D-Reizen neemt deel reisbureaus over uit Oad-boedel

D-Reizen neemt deel reisbureaus over uit Oad-boedel
02-10-2013 16:08 | Binnenland | auteur De Redactie

HOOFDDORP - D-Reizen neemt 81 van de 140 Globe-reisbureaus over uit de failliete boedel van de Oad Groep. Dat heeft de reisorganisatie uit Hoofddorp woensdag bekendgemaakt.

Volgens D-Reizen blijven door de overname ongeveer 250 banen behouden. In totaal werkten er bij alle Globe-reisbureaus achthonderd mensen. Volgens de curatoren van Oad is nog niet precies bekend welke vestigingen en welke werknemers worden overgenomen.

De Globe-reisbureaus gaan verder onder de naam D-Reizen. Het totaal aantal reiswinkels van D-Reizen komt door de aankoop op 270. Wat er met de resterende 79 Globe-reisbureaus gaat gebeuren is nog niet bekend.

De aankoop van de Globe-winkels heeft geen consequenties voor de huidige vestigingen van D-Reizen. "We hebben alleen de vestigingen gekocht in plaatsen waar we zelf nog niet zaten", legt directeur Will van den Hoogen uit. "Door de aankoop hebben we nu een beter landelijke dekking."

De curatoren van het vorige week failliet verklaarde Oad hebben nu vier onderdelen uit de boedel weten te verkopen. Oad Business Travel is gekocht door Munckhof Groep en de Oad-busreizen zijn opgepikt door de directeur van Oad met hulp van een investeerder. SRC Cultuurvakanties werd teruggekocht door de voormalige directeur.

In totaal zijn door de verkopen nu 720 van de tweeduizend banen bij Oad behouden. De curatoren zijn nog in gesprek met enkele geïnteresseerden over de verkoop van de touroperatortak van Oad.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions