Transport Online - Faillissement Oad kost SGR recordbedrag

Faillissement Oad kost SGR recordbedrag

Faillissement Oad kost SGR recordbedrag
02-10-2013 14:36 | Financieel | auteur De Redactie

(Novum) - De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) is naar schatting ruim twintig miljoen euro kwijt aan de schadeloosstelling van vakantiegangers die een reis hadden geboekt bij het failliete Oad. Dat is de grootste schadepost sinds het fonds in 1983 werd opgericht, laat directeur Erik Jan Reuver woensdag desgevraagd weten.

"Het is een flinke hap uit onze kas, maar we kunnen het dragen", aldus Reuver. Hij benadrukt dat het om een ruwe schatting gaat. Mogelijk kan het enkele miljoenen meer of minder zijn. De SGR heeft nu in totaal zo'n 85 miljoen in kas.

De twintig miljoen euro worden verdeeld over zo'n tachtigduizend Oad-klanten die op vakantie zouden gaan. Het betreft in totaal dertigduizend boekingen, aldus de SGR.

Sinds de stichting dertig jaar geleden werd opgericht, betaalde zij tot nu toe 46,5 miljoen euro aan gedupeerde klanten. Om zulke bedragen te kunnen uitbetalen, vraagt de SGR een jaarlijkse bijdrage van haar leden.

De Oad Groep ging vorige week failliet. Enkele onderdelen van de reisorganisatie maken een doorstart. Het gaat om onder meer het busbedrijf van Oad en SRC-Cultuurvakanties. Driehonderd van de bijna tweeduizend banen blijven daardoor behouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions