Transport Online - Vraag naar passagiersvluchten zwelt aan

Vraag naar passagiersvluchten zwelt aan

Vraag naar passagiersvluchten zwelt aan
02-10-2013 11:30 | Burgerluchtvaart | auteur De Redactie

(Novum) - De wereldwijde vraag naar passagiersvluchten is in augustus met 7,5 procent gegroeid in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt de internationale luchtvaartorganisatie IATA woensdag. De stijging is veel sterker dan in de voorgaande maanden. Zo nam de wereldwijde vraag naar civiele vluchten in juli nog met vijf procent toe.

Vooral in opkomende markten willen steeds meer consumenten vliegen dan een jaar geleden. In het Midden-Oosten steeg de vraag met ruim vijftien procent. Dat is overigens mede het gevolg van de ramadan, die vorig jaar in augustus viel en dit jaar in juli. Tijdens de vastenmaand is de vraag naar vluchten vaak lager.

Ook in Latijns-Amerika en Zuidoost-Azië steeg de vraag sterk, net als in voorgaande maanden. Mede door landen als Colombia, Peru en Chili steeg de vraag naar vliegreizen in Latijns-Amerika met bijna tien procent. In Zuidoost-Azië groeide de vraag met 8,6 procent.In Europa, Noord-Amerika en Afrika boekten ook meer consumenten een vlucht dan een jaar geleden, maar de stijging blijft ver achter bij het gemiddelde. In Europa en Afrika was 5,4 procent meer behoefte aan passagiersvluchten. In Noord-Amerika was dat 5,1 procent.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,836
Diesel1,505

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions