Clicky


UWV wil duizenden 55-plussers aan werk helpen

UWV wil duizenden 55-plussers aan werk helpen
02-10-2013 11:16 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Het UWV wil de komende twee jaar ruim 22 duizend werkloze 55-plussers weer aan een baan helpen. De uitkeringsinstantie werkt hiervoor samen met onder meer uitzendbureaus, maakte het UWV woensdag bekend. De werkloze ouderen krijgen onder meer trainingen aangeboden. In totaal richt UWV zich op negentigduizend 55-plussers.

Het UWV vergoedt verder onder bepaalde voorwaarden ook scholingen tot een bedrag van 750 euro. Bemiddelaars die een werkzoekende 55-plusser aan een baan helpen kunnen hiervoor een beloning ontvangen. Die loopt op tot maximaal vijftienhonderd euro als de 55-plusser een jaarcontract krijgt.

De werkloosheid onder ouderen neemt nog steeds toe, stelt het UWV in een toelichting op het plan. Het aantal werkloosheidsuitkeringen aan 55-plussers liep het afgelopen jaar op met 23 duizend tot 102 duizend. Ouderen met een WW-uitkering zitten gemiddeld zestien maanden zonder werk, bijna drie keer zo lang als werkzoekenden onder de 55.

Het ministerie van Sociale Zaken heeft 67 miljoen euro beschikbaar gesteld voor de aanpak van ouderenwerkloosheid. Naast de uitzendbureaus werkt het UWV voor het actieplan samen met de sociale partners en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.