Clicky


NMBS vraagt Siemens zekerheid voor treinreiziger

NMBS vraagt Siemens zekerheid voor treinreiziger
02-10-2013 09:39 | Algemeen | auteur De Redactie

BRUSSEL - NMBS heeft garanties gevraagd van Siemens dat de wereldwijde aangekondigde personeelsaanpassingen van de Duitse multinational geen gevolgen zullen hebben voor de lopende levering en opvolging van meer dan 300 treinen aan NMBS alsook de kwaliteitsopvolging van 120 al geleverde locomotieven. Kortom, NMBS wil zekerheid voor de Belgische treinreiziger.

NMBS CEO Marc Descheemaecker wilde zich er tijdens een door hem gevraagd onderhoud met André Bouffioux, CEO van Siemens België, van vergewissen dat de kwaliteitsopvolging en diensten verbonden aan het treincontract met Siemens contractueel gewaarborgd worden. Noch NMBS noch de Belgische treinreiziger mogen hier gevolgen van ondervinden.

André Bouffioux benadrukte dat deze personeelsaanpassing geen nieuw programma is maar de uitvoering van een bestaand plan, grotendeels reeds afgesloten in 2013. André Bouffioux benadrukte verder dat Siemens in België een belangrijke leverancier is van systemen voor openbaar transport; dat de levering van de Desiro motorstellen niet getroffen wordt en dat het programma zal verlopen zoals gepland.

“We hebben al 120 locomotieven (HLE18) geleverd en de levering van 305 Desiro treinen (AM08) zal niet getroffen worden. Intussen zijn op vandaag al 130 Desiro treinen geleverd en het programma zal volgens overeengekomen planning verlopen; de laatste levering is voorzien voor midden 2015. De productie van deze treinen komt daarom niet in gevaar,” aldus André Bouffioux.

NMBS is volop bezig met de modernisering van haar vloot. De locomotieven zijn ondertussen geleverd en de afname van de Desiro-motorstellen is volop bezig. Meer dan 100 Desiro treinstellen worden momenteel reeds op het Belgische treinnet ingezet. Aan de contracten is een waarde van meer dan 1,8 miljard EUR verbonden.

Marc Descheemaecker besluit: “Na dit gesprek ben ik gerustgesteld dat de door mij doorgevoerde vlootmodernisering volledig volgens plan kan worden afgesloten”.