Clicky


ANWB: filezwaarte nog nooit zo laag

ANWB: filezwaarte nog nooit zo laag
01-10-2013 19:56 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De filezwaarte op de Nederlandse wegen is nog nooit zo laag geweest. Dat meldt de ANWB dinsdag. In het derde kwartaal halveerde het aantal files ten opzichte van de gemiddelde filezwaarte van de afgelopen zeven jaar.

Zeven jaar geleden begon Rijkswaterstaat met een nieuw meetsysteem voor de filezwaarte, de lengte keer de duur van een file. Met dat systeem kunnen meer files worden geregistreerd.

Zowel in de zomermaanden als in september stonden veel minder files op de Nederlandse wegen. Toch kreeg het verkeer de afgelopen maand een aantal keer te maken met flinke vertragingen. Zo had het verkeer te maken met veel regen tijdens de spits, wat soms lange files tot gevolg had.

In het zuidwesten van het land stond daarnaast op 5 september een extreem lange file. Door een brandende hooiwagen sloot de politie de A58 van Vlissingen richting Roosendaal af. Automobilisten stonden urenlang stil in de brandende zon.

De hardnekkige problemen aan de noordzijde van de nieuwe Coentunnel sprongen er eveneens uit. Aanrijdingen, soms meerdere op een dag, zorgden voor lange files. Tijdens de avondspits van 18 september werd de tunnel zelfs drie keer afgesloten na ongelukken.

Verder stond maandag het verkeer in en rond Rotterdam lang stil door de afsluiting van de Maastunnel. De tunnel moest dicht vanwege een brand aan de Maashaven aan de zuidkant van de tunnel. Verkeer moest omrijden, waardoor lange files in de stad en op de ring van Rotterdam ontstonden.