Afsluitdijk A7 dicht door ongeval tussen auto en vrachtwagen

Afsluitdijk A7 dicht door ongeval tussen auto en vrachtwagen [+foto]
01-10-2013 18:12 | Ongevallen | auteur De Redactie

DEN OEVER - De Afsluitdijk richting Friesland is dinsdagmiddag rond 17:00 uur afgesloten na een ongeval met meerdere voertuigen. Bij Breezanddijk, midden op de dijk, werd een personenauto geplet tussen twee vrachtwagens.

Het ongeval gebeurde in de richting van Friesland. Een 48-jarige vrachtwagenchauffeur uit Sneek merkte een file te laat op waardoor die hard in de remmen moest. Achterop kwam de 32-jarige Groninger die ook hard moest remmen. Daarachter reed een andere vrachtwagen met een 43-jarige chauffeur uit Friesland die tegen de auto van de Groninger aanreed. Vervolgens vloog de auto van de Groninger in brand, de bestuurder is door omstanders uit de auto gehaald. De 48-jarige chauffeur uit Sneek is met nek- en buikklachten naar het ziekenhuis overgebracht. De 43-jarige chauffeur is ter plaatse behandeld aan zijn nek.

Hulpdiensten waren met groot materieel aanwezig. Een traumahelikopter stond op de rijbaan.

De weg is lange tijd afgesloten geweest. Ook moest er opnieuw geasfalteerd worden in verband met brandschade. Verkeer richting de noordelijke provincies kon beter omrijden via Flevoland over de A1 en de A6.

©Foto: Jaring RispensNieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden