Transport Online - D66: eerste klas moet toegankelijker

D66: eerste klas moet toegankelijker

D66: eerste klas moet toegankelijker
01-10-2013 13:10 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - D66 wil dat reizigers in de trein nog kunnen besluiten om hun vervoersbewijs op te waarderen van de tweede naar de eerste klas. Dat zorgt voor een betere verdeling van de reizigers en ontlast de tweede klas. Tweede Kamerlid Stientje van Veldhoven (D66) zal dit dinsdag voorstellen aan staatssecretaris van Infrastructuur Wilma Mansveld (PvdA), bevestigt zij naar aanleiding van berichtgeving op nu.nl.

Mansveld moet gaan bekijken hoe de eerste klas makkelijker toegankelijk kan worden gemaakt. Dat zou kunnen door een opwaardeerzuil in de trein te plaatsen of door de conducteur deze dienst te laten aanbieden. De bewindsvrouw zou hiermee een proef moeten starten, vindt Van Veldhoven.

Volgens Van Veldhoven heeft het afgelopen winterweer duidelijk gemaakt dat er meer behoefte is aan flexibiliteit. Veel treinen waren toen overvol en voor reizigers was het onduidelijk of zij ook in de eerste klas mochten reizen.De politica vindt verder dat reizigers op het allerlaatste moment makkelijker moeten kunnen overstappen op de Fyra. De toeslag die daarvoor geldt, zou gemakkelijker in de trein moeten worden kunnen betaald door reizigers.

De Tweede Kamer debatteert dinsdagmiddag met Mansveld over de OV-chipkaart.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,563

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen