Clicky


DB Schenker Logistics breidt healthcarelogistiek uit

DB Schenker Logistics breidt healthcarelogistiek uit
01-10-2013 12:58 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

TILBURG - DB Schenker Logistics breidt zijn bestaande logistieke healthcare-activiteiten uit. In een logistiek centrum op het Tilburgse bedrijven-terrein Katsbogten is de Europese Healthcare Hub vanaf november operationeel. Het logistieke centrum is de vierde locatie van DB Schenker Logistics in Tilburg.

“De logistieke markt voor healthcare ontwikkelt zich in snel tempo", zegt Leon Janssen, CEO DB Schenker Logistics in Nederland. “Er is gekozen voor een pand in Tilburg vanwege de centrale strategische ligging en de reeds aanwezige operationele ervaring van DB Schenker Logistics in Tilburg. Wij bieden vanuit deze hub complete supplychainoplossingen voor klanten in de healthcaresector. Met meer dan 20 jaar ervaring in de healthcare beschikken we over gespecialiseerde expertise om deze belangrijke logistieke keten secuur te organiseren en zekerheid te garanderen.”

Het pand van ruim 11.500 m² is ingericht volgens de laatste richtlijnen voor veiligheid, kwaliteit, beveiliging en milieu en voldoet aan alle vereisten voor healthcarelogistiek zoals voorgeschreven in de nieuwste, verscherpte GDP-richtlijnen (Good Distribution Practices). In het warehouse is opslag mogelijk voor temperatuurgevoelige goederen in de temperatuurzones 2-8°C en 15-25°C. Daarnaast is er een cleanroom en een ruimte voor value added services. Ook kunnen goederen in klantspecifieke gecontroleerde temperatuurzones worden opgeslagen en gereedgemaakt voor transport.

In de Healthcare Hub Tilburg wordt ook een Healthcare Competence Center gevestigd. In dit kenniscentrum is een team werkzaam met specifieke expertise in deze vertical market. Het team monitort voortdurend de laatste marktontwikkelingen op het gebied van logistieke oplossingen, marktvraag en regelgeving.

Naast Tilburg heeft DB Schenker Logistics 26 logistieke centra in 15 landen gespecialiseerd in dienstverlening aan klanten in de healthcaresector. Het wereldwijde logistieke netwerk voor healthcare breidt zich steeds verder uit. Onlangs werden gespecialiseerde logistieke centra in India en op de Filippijnen geopend. Binnenkort volgen Singapore, Zweden en Australië.