Clicky


Brand bij afvalverwerker AVR Rotterdam geblust

Brand bij afvalverwerker AVR Rotterdam geblust
30-09-2013 19:11 | Binnenland | auteur De Redactie

ROTTERDAM (Novum) - De grote brand die maandagmiddag uitbrak bij afvalverwerker AVR in Rotterdam is onder controle. Even voor 19.00 uur was het vuur volledig geblust. Omdat sprake is van instortingsgevaar, blijft de Maastunnel nog enige tijd gesloten, meldt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rijnmond.

De brand in het pand aan de Brielsestraat brak rond 16.00 uur uit. Dat gebeurde waarschijnlijk tijdens werkzaamheden in het pand, waarbij verpakkingsmateriaal vlam vatte. Op het moment dat de brand uitbrak, waren vier personen in het pand aanwezig. Een van hen is door ambulancepersoneel behandeld.

Bij de brand zijn geen gevaarlijke hoeveelheden schadelijke stoffen vrijgekomen. In een deel van het pand zit asbest, maar de vlammen bereikten dat deel niet, aldus de zegsman.

Omdat het pand direct naast de zuidkant van de Maastunnel ligt, en er mogelijk nog een deel kan instorten is de tunnel even voor 19.00 uur nog niet vrijgegeven. Hoelang de Maastunnel nog dicht blijft is onduidelijk.

Het verkeer tussen het noorden en het zuiden van de stad staat flink vast, meldt de Verkeersinformatiedienst rond 18.30 uur. Om het fileleed te beperken is besloten de Erasmusbrug tot ten minste 19:00 uur niet te openen voor scheepvaartverkeer.