Clicky


Lichtgewicht Pacton 40/45ft containeropleggers voor ROSIERVANDENBOSCH

Lichtgewicht Pacton 40/45ft containeropleggers voor ROSIERVANDENBOSCH
30-09-2013 17:42 | Trailers | auteur De Redactie

OMMEN - Onlangs leverde Pacton de laatste oplegger af van een serie van 7 opleggers bestemd voor ROSIERVANDENBOSCH. Deze containeropleggers zijn geschikt voor het transport van high cube 40ft en 45ft containers. Om dit te realiseren valt de voorste vergrendelbalk ook op twee posities in de nek te plaatsen.

Om het chassis zo licht en sterk mogelijk te maken is het geheel samengesteld uit hoge sterkte 700 MC Domex staal. Onder het chassis zijn een tweetal palletkisten gemonteerd. In de wielbasis een palletkist met ruimte voor 24 pallets, achter het asstel een palletkist voor 8 pallets. Naast een enorme bergruimte zorgen de zwart gespoten kistdeksels ook voor een strak afgewerkt uiterlijk.

De opleggers zijn voorzien van 3 stuks 9-tons SAF assen met schijfremmen en 385/65 R22.5 Goodyear banden. Door de asafstanden van 1.310/ 1.410 kunnen de opleggers ook in Duitsland 27 ton op de assen krijgen.

Het goed doordachte ontwerp zorgt voor een laag eigen gewicht. Het ledig gewicht bedraagt slechts 4.160 kg inclusief alle genoemde opties en met normale stalen velgen en ketels. Dit betekent een hoog nuttig laadvermogen van bijna 35.000 kg.

ROSIERVANDENBOSCH is MAN dealer met vestigingen in Tiel, de Meern en Schelluinen. Naast de complete serviceverlening rondom nieuwe en gebruikte MAN trekkers, bieden ze ook leasing en verhuur van allerlei moderne transportmiddelen. De nieuwe opleggers zijn aan de verhuurvloot toegevoegd.