Clicky

 
Transport Online - 25.000ste Ridder van de Weg is Piet Koole

25.000ste Ridder van de Weg is Piet Koole

25.000ste Ridder van de Weg is Piet Koole
30-09-2013 15:54 | Transport | auteur De Redactie

NIJKERK - Hoofdcoach van de TVM schaatsploeg, Gerard Kemkers heeft zaterdag 28 september 2013 aan vrachtwagenchauffeurs hun onderscheidingen als 'Ridder van de Weg' uitgereikt. Deze uitreiking werd georganiseerd door de coöperatie TVM waar leden(transportbedrijven) én hun chauffeurs konden rekenen op een gastvrij onthaal in Hart van Holland in Nijkerk.

Ambassadeurs van de sector

Jaarlijks maken chauffeurs en hun vrachtwagen nogal wat kilometers. En daarom is het van groot belang om het vakmanschap van deze chauffeurs op peil te houden. En waar mogelijk, te stimuleren en te belonen. Dat doet TVM met het TVM veiligheidsplan waar Ridders van de Weg onderdeel van is. Transportbedrijven / leden die verzekerd zijn bij TVM, kunnen hun chauffeurs hieraan laten deelnemen. Chauffeurs die respectievelijk 3 (brons), 5 (zilver), 10 (goud) en 20 (goud met diamant) jaren niet of zonder schuld bij een verkeersongeval betrokken zijn geweest, komen in aanmerking voor een bijzonder eervolle onderscheiding. Omdat het vakmensen zijn en ambassadeurs van de sector.

Als mobiliteitsverzekeraar heeft TVM dit Veiligheidsplan ingesteld, niet alleen ter voorkoming van schade maar ook om een positieve bijdrage te leveren ter bevordering van de verkeersveiligheid in het algemeen.

Al 25.000 Ridders van de Weg

Het TVM veiligheidsplan is opgericht in 1966 en heeft in 2013 al 25.000 Ridders op de teller staan.

Maar liefst 576 chauffeurs ontvangen dit jaar de onderscheiding Bronzen Ridder van de Weg. Deze uitreiking vindt plaats op het transportbedrijf zelf. Zij reden drie jaren aaneengesloten schuldvrij.

434 chauffeurs kregen de onderscheiding Zilveren Ridder van de Weg uitgereikt door Rintje Ritsma, Olympisch schaatskampioen. Deze ridders presteerden het om gedurende vijf aaneengesloten jaren schuldvrij te rijden.

98 chauffeurs ontvingen de onderscheiding Gouden Ridder van de Weg, uit handen van Gerard Kemkers. Goed voor de prestatie om gedurende 10 aaneengesloten jaren schuldvrij te rijden.

Het hoogst haalbare gold voor tien chauffeurs die de onderscheiding Diamanten Ridder van de Weg mochten ontvangen van Gerard Kemkers. Deze chauffeurs hebben maar liefst 20 jaren aaneengesloten schuldvrij gereden.

Dé Gouden Ridder van de Weg 2013

Piet Koole, werkzaam bij Breewel Transport in Mijdrecht is dé Gouden Ridder van de Weg 2013. Extra bijzonder is dat hij de 25.000ste Ridder van de Weg is die wordt bijgeschreven in het register van alle Ridders van de Weg van het TVM veiligheidsplan. Tegelijkertijd viert TVM verzekeringen haar 50 jarig jubileum dit jaar.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,986
Diesel1,890

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden