Clicky


Logwin breidt uit in Jakarta

Logwin breidt uit in Jakarta
30-09-2013 10:50 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

GREVENMACHER(Luxemburg) - De logistieke dienstverlener Logwin breidt zijn locatie in de Indonesische hoofdstad Jakarta verder uit: begin augustus heeft het bedrijf zijn intrek genomen in een vrijstaand warehouse op Soekarno Hatta Airport.

Het gebouw bevindt zich direct op het terrein van de luchthaven – dergelijke warehouses zijn hier zeldzaam.

Het magazijnoppervlak werd uitgebreid van 280 vierkante meter naar 720 vierkante meter. "Onze klanten bieden wij in dit nieuwe warehouse meer ruimte en een moderne inrichting", aldus Eric Mathieu, Country Director van Logwin in Indonesië.

"Hiermee komen wij tegemoet aan de sterke vraag naar en toenemende behoefte aan moderne opslag- en overslaglocaties in Indonesië. Door de betrouwbare oplossingen die wij op logistiek gebied bieden, zorgen wij bovendien voor een efficiënte en veilige toegang tot een van de interessantste binnenlandse markten van Zuidoost-Azië."

Tussenopslag, douaneafhandeling, verder transport

Voor klanten uit de consumentenbranche, de farmaceutische industrie en de levensmiddelenbranche verzorgt Logwin de overslag van binnenkomende luchtvrachtzendingen, die moeten worden ingeklaard. De inklaring duurt over het algemeen vijf tot zeven dagen. In die tijd worden importgoederen over het algemeen in openbare magazijnen op de luchthaven opgeslagen en hierbij blootgesteld aan hoge temperaturen, hoge luchtvochtigheid, vocht en veiligheidsrisico's.

Hier biedt het Logwin-magazijn belangrijke voordelen: de binnenkomende goederen blijven net zo lang in douane-entrepot tot alle formaliteiten zijn afgerond en de goederen in Indonesië kunnen worden ingevoerd. Gedurende die tijd worden de goederen dus veilig en droog op moderne rekconstructies opgeslagen. Om ook een optimale opslagtemperatuur te kunnen garanderen, is het gebouw bovendien voorzien van airco en koelruimtes, waardoor opslag bij een constante temperatuur van vijf graden Celsius wordt gegarandeerd!

De uniforme IT-standaards zorgen voor meer zekerheid en transparantie: "Vanaf de goederenontvangst tot aan de uitlevering bieden wij een perfecte en via internet wereldwijd beschikbare communicatie en informatie over de vracht", aldus Eric Mathieu. Het Logwin-warehouse is bovendien voorzien van een alarminstallatie en 24-uursvideobewaking.

Groei in Indonesië

Indonesië behoort door de hoge binnenlandse consumptie en de toenemende export van industriële goederen tot de snelst en ook meest constant groeiende economieën wereldwijd. Voor 2013 wordt net als in de jaren ervoor een groei verwacht van iets meer dan zes procent. Ook in 2014 zal de economie van deze eilandenstaat naar verwachting met 6,5% groeien.