Transport Online - Doorstart voor busbedrijf Oad en SRC-Cultuurvakanties

Doorstart voor busbedrijf Oad en SRC-Cultuurvakanties

Doorstart voor busbedrijf Oad en SRC-Cultuurvakanties
29-09-2013 23:29 | Faillissementen | auteur De Redactie

HOLTEN (Novum) - Het busbedrijf van Oad maakt een doorstart. Dat meldt een curator van het failliet verklaarde Overijsselse concern zondag. Daarmee blijven naar verwachting tweehonderd banen behouden, aldus de curator.

"Het gaat om een akkoord op hoofdlijnen", laat de curator weten. Oad wordt gesteund door een nog onbekende investeerder. Mogelijk wordt die later deze week bekendgemaakt.

Vorige week gingen geruchten dat verschillende bedrijven interesse zouden hebben in het Twentse Oad Reizen. Een van die bedrijven zou TUI Nederland zijn, dat nu de belangen van Oad-reizigers in het buitenland behartigt. Een woordvoerder van TUI ontkende donderdag echter pertinent dat er sprake zou zijn van interesse.

Ook SRC-Cultuurvakanties, onderdeel van de vorige week failliet verklaarde Oad Groep, maakt een doorstart. Het bedrijf komt weer in handen van Wibo Anema, de oprichter van het bedrijf in 1983.

Met de doorstart blijven zo'n vijftig banen behouden. SRC gaat klanten die de afgelopen dagen te horen kregen dat hun reis was geannuleerd, bellen en hun de mogelijkheid bieden opnieuw te boeken. "Ik ga me inzetten om de getroffen klanten alsnog op vakantie te krijgen: de klanten hoeven hun reis pas te betalen, als zij van SGR hun reissom terug hebben gekregen", laat Anema, die zijn bedrijf in 2002 aan Oad Groep verkocht, in een verklaring weten.

Over de andere onderdelen van de Oad Groep zijn zij nog in gesprek met een aantal partijen, laten de curatoren weten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions