Clicky

Heerenveen wint Friese derby van Cambuur

29-09-2013 16:35 | Sport | auteur De Redactie

HEERENVEEN (Novum) - Sc Heerenveen heeft zondag de Friese derby tegen SC Cambuur gewonnen. De ploeg van coach Marco van Basten boekte in eigen huis een zwaarbevochten 2-1 zege. Luciano Slagveer bezorgde de thuisploeg een prima start, maar na de pauze maakte Jody Lukoki gelijk. Alfred Finnbogason werd met zijn tiende competitietreffer de matchwinner.

Cambuur was in de openingsfase gevaarlijker dan Heerenveen, dat veel balverlies leed. Via Marcel Ritzmaier kwamen de bezoekers bijna op voorsprong, maar doelman Kristoffer Nordfeldt redde knap. Aan de andere kant sloeg Heerenveen wel toe. Uit een voorzet van Rajiv van la Parra kopte Slagveer raak.

In de tweede helft schroefde de ploeg uit Leeuwarden het tempo op. Nadat Michiel Hemmen nog een dot van een kans onbenut had gelaten, maakte Ajax-huurling Lukoki er na een snelle uitbraak 1-1 van. Lang kon Cambuur niet genieten van die treffer, want vanaf de aftrap was het meteen weer raak.

Na een steekpass van Van la Parra stiftte Finnbogason de bal in het doel. Cambuur ging op zoek naar een punt, maar Heerenveen ontsnapte bij kansen voor Mohamed el Makrini en opnieuw Hemmen. In blessuretijd sloeg de vlam nog in de pan. Meerdere spelers van beide ploegen gingen elkaar te lijf.

Heerenveen komt door de zege op gelijke hoogte met koploper PSV. Cambuur staat twaalfde.