Transport Online - Partijtop 50Plus stapt op

Partijtop 50Plus stapt op

Partijtop 50Plus stapt op
28-09-2013 16:12 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

(Novum) - De top van het bestuur van 50Plus stapt op. Dat laten de voorzitter van de ouderenpartij Willem Holthuizen en de vicevoorzitter en penningmeester zaterdag weten. Ze hebben het dermate aan de stok met partijleider Henk Krol, oprichter en senator Jan Nagel en de overige bestuursleden dat ze vertrekken.

De top van de partij kwam zaterdagmiddag bijeen om te praten over de problemen binnen het bestuur van de partij. Het partijbestuur zette onlangs twee leden uit de partij vanwege vermeende integriteitsschendingen. Dit besluit, dat niet unaniem genomen was, veroorzaakte onvrede bij andere leden van de partijtop.

"Klaarblijkelijk zijn er stromingen in de partij, die zich verzetten tegen de door het bestuur genomen maatregelen en deze zelfs terug willen draaien of willen verzwakken", laten de drie bestuursleden weten. "Dat is in onze ogen niet eerlijk en integer."

Een van de weggestuurde leden is Dick Schouw, de oprichter van Ouderen Politiek Actief (OPA). Die partij doet volgend jaar in tientallen steden mee aan lokale verkiezingen en overweegt mee te doen aan verkiezingen voor de Tweede Kamer. Het andere lid is Adriana Hernandez, partner van Schouw en tot vorige week bestuurslid.

"Wij willen geen leiding geven aan een partij, die zich niet unaniem en zonder te marchanderen tegen het overschrijden van de gekozen partijlijn en gedragscode verzet", schrijven zij. "Wij hebben de afgelopen dagen ons uiterste best gedaan aan te geven, dat de beëindiging van het lidmaatschap van beide leden een morele aangelegenheid is, die door de partij zakelijk en conform de vastgelegde regels behandeld dient te worden. Helaas mochten we daarvoor bij enkele medebestuurders en de politieke partijtop geen steun vinden."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,683
Diesel1,325

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions