Amerikaan eist miljoenen van KLM na dood zoon

Amerikaan eist miljoenen van KLM na dood zoon
27-09-2013 13:44 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De vader van een Amerikaanse vlieginstructeur die vorig jaar bij een vliegtuigongeluk om het leven kwam, daagt de KLM voor de rechter. Bij het ongeluk met een lesvliegtuig in de Amerikaanse staat Arizona kwamen de drie inzittenden om het leven. Robert Bennell eist een schadevergoeding van vijf miljoen dollar, meldt de Amerikaanse website Courthouse News.

Het KLM-vliegtuig crashte op 13 september vorig jaar in een verlaten gebied. Het toestel werd bestuurd door een 19-jarige Nederlandse leerling van de KLM Flight Academy, die bij het ongeluk de dood vond. Een 68-jarige Nederlandse examinator en de 25-jarige Amerikaan kwamen ook om het leven.

Volgens Bennell was zijn zoon niet bevoegd om studenten van de KLM op te leiden, omdat hij geen Europese licentie had. Zijn zoon zou daarvoor in opleiding zijn en durfde daarom de opdracht niet te weigeren omdat de Nederlandse examinator intimiderend zou zijn. Daarbij stelt Bennell in zijn claim dat het vliegtuig te zwaar beladen was.

De zaak dient bij een rechtbank in Arizona. De KLM heeft nog geen dagvaarding ontvangen en wil daarom nog niet reageren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden