Clicky


PVV stelt Kamervragen over 'Polenkorting' verkeersboete

PVV stelt Kamervragen over 'Polenkorting' verkeersboete
27-09-2013 13:10 | Overtredingen | auteur De Redactie

DEN HAAG - De PVV heeft met afschuw gereageerd op de nieuwsberichten waaruit blijkt dat de boetes voor niet handsfree bellen voor een Pool veel lager liggen dan voor een Nederlander. PVV-Kamerlid Machiel de Graaf: "Onze gastvrijheidsgekte blijkt iedere keer weer overtroffen te worden. Wie verzint zoiets? Ik wil weten hoe vaak deze 'Polenkorting' voorkomt, en eis dat deze boetediscriminatie acuut stopt!"

Daarom heeft de PVV schriftelijk Kamervragen gesteld aan Minister Schulz- Van Haegen. De PVV wil van de minister weten waarom buitenlandse chauffeurs worden bevoordeeld ten opzichte van Nederlandse chauffeurs bij het uitdelen van verkeersboetes.

Daarnaast wil de PVV weten hoeveel niet-Nederlandse chauffeurs dit jaar een verkeersboete hebben gekregen en hoe vaak deze lager was dan de wettelijke sanctie en hoeveel procent van de niet-Nederlandse chauffeurs op tijd betaalt.

Ook wil de PVV weten van de minister of zij bereid is om iedereen die Polenkorting heeft ontvangen alsnog de juiste sanctie kan krijgen opgelegd. De PVV vraagt de minister om direct de stoppen met de zogenaamde 'Polenkorting'.

Donderdag kwam een verkeersboete vanwege niet hadsfree bellen naar buiten. De Poolse vrachtwagenchauffeur kreeg een boete van 50 euro opgelegd. Normaal staat voor deze overtreding een boete van 220 euro. De officier van Justitie besloot echter om de boete, vanwege 'omstandigheden', te verlagen tot slechts 50 euro. Op internet ontstond hier verontwaardiging over bij Nederlandse chauffeurs.