Clicky


Vertrouwen in economie eurozone groeit

Vertrouwen in economie eurozone groeit
27-09-2013 11:43 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Het vertrouwen in de economie van de eurozone is in september opnieuw toegenomen. De index voor het vertrouwen van ondernemers en consumenten stijgt deze maand met 1,6 punten naar 96,9. Dat maakte de Europese Commissie vrijdag bekend. In augustus steeg het vertrouwen in de economie nog met 2,7 punten.

Nederland is van de vijf grootste eurolanden de enige waar het vertrouwen verslechtert, met bijna een punt, zo constateert de commissie. In Duitsland is sprake van een lichte krimp, terwijl het Franse vertrouwen met 1,6 punten stijgt. Het vertrouwen in Spanje en Italië neemt met 2,5 punten het sterkst toe.

Vooral in de Europese detailhandel en de bouw groeit het vertrouwen in de economie, met een toename van 3,6 punten en 4,4 punten. Het consumentenvertrouwen neemt verhoudingsgewijs het minst toe, met een groei van 0,7 punten.

Ondanks het groeiende vertrouwen wordt het voor bedrijven niet aantrekkelijker om zich in de eurozone te vestigen. De indicator voor het vestigingsklimaat blijft deze maand onveranderd op -0,2.