Clicky


TLN adviseert geen zaken te doen met SE Trans

TLN adviseert geen zaken te doen met SE Trans
27-09-2013 11:13 | Transport | auteur De Redactie

ZOETERMEER - TLN adviseert op haar website dringend om geen zaken te doen met de firma SE Trans kft Budapest en geen lading aan dit bedrijf uit te besteden. De contactpersoon maakt gebruik van de naam “de heer Bella Orrosz”.

SE Trans kft Budapest is, volgens TLN, een nepvervoerder en meldt zich via vrachtuitwisselingssystemen voor ritten van Nederland naar Italië. De lading komt vervolgens nooit aan op het losadres. "De Vergunning, Kamer van Koophandel inschrijving en verzekeringspapieren lijken in eerste instantie in orde te zijn, maar zijn het in werkelijkheid niet", meldt TLN.
 
"Doe altijd eerst onderzoek om vast te stellen met wie u precies zaken wilt gaan doen. Vraag naar het vaste telefoonnummer, check de website, vraag naar referenties en een kopie van de verzekeringspolis (met sluitende dekking) en betalingsbewijs. U neemt een onaanvaardbaar risico om uit te besteden aan onbekende bedrijven. Criminelen maken in de meeste gevallen gebruik van Gmail/Hotmail/Live-emailadressen, 06-nummers en e-faxnummers (e-fax begint met 084 nummer). Vraag altijd naar het vaste telefoonnummer en doe bij voorkeur alleen zaken met bedrijven die u kent", geeft TLN als advies mee.

Voor vragen of aanvullende informatie kunt u contact opnemen met TLN via het volgende emailadres: lokettransportcriminaliteit@tln.nl