Clicky


Doorstart Van Maanen Transport Barneveld laat op zich wachten

Doorstart Van Maanen Transport Barneveld laat op zich wachten
26-09-2013 17:17 | Faillissementen | auteur Marcel van der Voort

BARNEVELD - “De doorstart is nog niet rond, maar er wordt nog steeds doorgewerkt bij Van Maanen Transport”, zegt een secretaresse van curator mr. Sander Drijber uit Velp donderdagnamiddag tegen de nieuwsredactie van Transport-Online.

Het transportbedrijf uit Barneveld met zo’n 185 personeelsleden is vorige week failliet gegaan. Tijdens een eerder gesprek met vakbondsbestuurder Michiel Boer van FNV Bondgenoten werd snel duidelijk dat de omgevallen onderneming kampte met hoge personeelskosten. Uit het feit dat 185 medewerkers zijn en 74 vrachtwagens blijkt dat veel van de mensen op een kantoorstoel zitten in plaats van achter het stuur.

“Er wordt nog steeds gestreefd naar een doorstart. Dat gaat er volgens de curator wel van komen”, vertelt zijn secretaresse verder.

Veel doorstartkandidaten

“Hij gaat een geschikte doorstartkandidaat uitzoeken. Want er hebben zich veel kandidaten gemeld. Ik durf niet te zeggen of er personeel mee kan in de doorstart. Ik denk dat mr. Drijber daar ook weinig over kan vertellen.”

Het gesprek met haar leert dat de rechter-commissaris niet moeilijk doet over het doorwerken van het personeel via het failliete bedrijf. “Er is een afkoelingsperiode van 2 maanden. Dan moeten alle goederen ook op hun plek blijven.”

Goede harmonie

Dus bijvoorbeeld geleasede vrachtwagens kunnen niet halsoverkop door de leasemaatschappij van het terrein worden gehaald, zodat doorwerken onmogelijk is.

Volgens de secretaresse gaat een en ander in goede harmonie.

Het bedrijf had weliswaar niet te klagen over werkaanbod, maar het is inmiddels duidelijk dat het de afgelopen tijd niet goed ging met de bedrijfsvoering. Er was een directeur die niet voldeed en hij is weggestuurd.