Clicky


Nog geen overnamekandidaat voor failliet Oad

Nog geen overnamekandidaat voor failliet Oad
26-09-2013 14:08 | Faillissementen | auteur De Redactie

HOLTEN (Novum) - De curatoren van het woensdag failliet verklaarde Oad hebben vooralsnog geen concrete overnamekandidaat gevonden voor de reisorganisatie. Wel zijn ze in gesprek met een aantal partijen, stelt een woordvoerder van de curatoren. "We weten echter nog niet of zij wel of geen interesse hebben", aldus de zegsman.

"De curatoren nemen contact op met elke partij die mogelijk geïnteresseerd zou kunnen zijn", legt de woordvoerder uit. "Sommige gesprekken zijn na een paar minuten al afgelopen, omdat een partij meteen geen interesse in Oad heeft. Andere gesprekken gaan langer door. Alle berichten over mogelijke kandidaten zijn pure speculatie."

De zegsman reageert daarmee op berichtgeving van NOS, die meldt dat verschillende bedrijven interesse hebben in het Twentse Oad Reizen. Een van die bedrijven zou TUI Nederland zijn, dat nu de belangen van Oad-reizigers in het buitenland behartigt. Volgens een woordvoerder van TUI is van interesse geen sprake. "Dat is pertinent onwaar", aldus de zegsvrouw.

Tegelijkertijd voeren de curatoren ook continu overleg alle betrokken partijen over de gevolgen van het bankroet van Oad voor vakantiegangers. Die gevolgen worden per dag bekeken, meldt Oad in een verklaring. Onder meer de Stichting Garantiefonds Reisgelden en leveranciers zoals vliegmaatschappijen en hotels zijn bij dit overleg betrokken.

Voor wie al een vakantie heeft geboekt maar nog niet is vertrokken, wordt per geval bekeken of de reis doorgaat, aldus de reisorganisatie. Oad-klanten die momenteel al op vakantie zijn, kunnen hun reis gewoon afmaken. Zij vallen onder de garantie van de Stichting Garantiefonds Reisgelden.