Clicky


Tweede aanhouding voor dreigtweets V&D

Tweede aanhouding voor dreigtweets V&D
26-09-2013 14:06 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - In het onderzoek naar de dreiging met een bloedbad in een filiaal van de V&D in Haarlem is woensdagavond een tweede verdachte aangehouden. Dat meldt de politie. Nadere mededelingen over de verdachte zijn nog niet gedaan. Beide verdachten zitten nog vast.

Twee filialen van V&D en een vestiging van La Place waren woensdag een groot deel van de dag gesloten omdat op Twitter was gedreigd met een 'bloedpartij'. De twitteraar voerde onder meer ontslag aan als motivatie. Ook andere winkels sloten uit voorzorg de deuren.

Agenten in kogelvrije vesten stonden bij de vestigingen van V&D in het centrum en in stadsdeel Schalkwijk en bij een vestiging van La Place aan de Fonteinlaan. Ook werd een politiehelikopter ingezet om verdachte situaties snel te herkennen. Daarnaast werden speurhonden ingezet. Van een dreiging is volgens de politie inmiddels geen sprake meer. Wel zegt de politie de situatie in de gaten te blijven houden.

De man die achter de tweets zou zitten werd woensdagmiddag aangehouden. De politie wilde niet zeggen of het om een ontslagen medewerker van de warenhuisketen gaat.