Clicky


Vijftien nieuwe Volvo FH-trekkers voor Van Waveren Transport

Vijftien nieuwe Volvo FH-trekkers voor Van Waveren Transport
26-09-2013 09:48 | Volvo | auteur De Redactie

AMSTERDAM - Van Waveren Transport uit Amsterdam heeft onlangs vijf nieuwe Volvo FH Euro 6 en tien Volvo FH Classic trekkers aangeschaft. Het bedrijf van directeur/eigenaar Es van Waveren verricht al ruim 40 jaar werkzaamheden met Volvo-trucks. De vijftien trucks werden geleverd door Volvo Truck Center Amsterdam/Aalsmeer.

Es van Waveren leidt het bedrijf samen met zijn dochters Annemarie, Esther en Marga en vele trouwe medewerkers. “Wij zijn gespecialiseerd in het tanktransport van gevaarlijke stoffen. De trucks in ons wagenpark moeten daarom voldoen aan de hoogste veiligheidseisen."

"In Nederland verzorgen we brandstofdistributie, voor diverse opdrachtgevers rijden we internationaal met tankcontainers. De tien Volvo FH 420 EEV Classic 6x2 trekkers zullen we vooral inzetten voor brandstofdistributie in Nederland. De vijf nieuwe Volvo FH 4x2 trekkers zijn voorzien van een Euro 6-motor en voldoen daarmee aan de toekomstige milieueisen."

"Deze trucks gaan we vooral inzetten voor het transport van tankcontainers. We hebben alle mogelijke veiligheidsopties laten aanbrengen. Zo hebben de vijf 4x2 trekkers nu al de beschikking over Forward Collission Warning, dat vanaf november 2015 verplicht wordt voor alle vrachtwagens.”

De Volvo FH 4x2 trekkers zijn bovendien voorzien van ACC (Adaptive Cruise Control), waardoor de chauffeur altijd een veilige afstand kan bewaren ten opzichte van andere voertuigen. In de laatste versie maakt ACC gebruik van de wielremmen van de truck bij het vertragen. Es van Waveren: “We doen al jaren tot volle tevredenheid zaken met Volvo Truck Center en met deze nieuwe Volvo FH Euro 6 zijn we klaar voor de komende jaren. De mix van het lage eigengewicht en de veiligheidsopties die Volvo biedt, zorgt ervoor dat we onze klanten op de juiste manier van dienst kunnen blijven zijn.”