Clicky

 
Transport Online - Vakantiegangers Oad kunnen reis afmaken

Vakantiegangers Oad kunnen reis afmaken

Vakantiegangers Oad kunnen reis afmaken
26-09-2013 09:27 | Binnenland | auteur De Redactie

(Novum) - Mensen die op vakantie zijn via de woensdag failliet verklaarde reisorganisatie Oad Reizen kunnen hun reis gewoon afmaken zoals ze hem hebben geboekt. De Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) heeft aan TUI Nederland gevraagd daarvoor te zorgen.

Het bedrijf achter Arke.nl, Kras en Holland International heeft hulp toegezegd, laat een woordvoerder donderdag weten. Er zitten momenteel zo'n zevenduizend Nederlanders die hun reis via het bedrijf uit Holten hebben geboekt in het buitenland.

TUI spreekt van een 'ongelofelijke klus'. "Maar we gaan er samen met Oad en de SGR voor zorgen dat mensen hun vakantie gewoon kunnen afronden", aldus de zegsvrouw. "Het is wel zo dat SGR financieel verantwoordelijk is en Oad operationeel. Wij helpen uit een soort verantwoordelijkheidsgevoel voor de branche."Mensen die een vliegvakantie hebben geboekt en donderdag zouden vertrekken kunnen gewoon op reis. Busreizen en cultuurvakanties gaan zowel donderdag als vrijdag nog door, laat het bedrijf uit Holten donderdag weten op zijn website.

Over de vliegreizen na donderdag en bus- en cultuurreizen na vrijdag volgt later verdere informatie. Alle andere Oad-reizen met donderdag als vertrekdatum gaan niet door. Gedupeerden kunnen contact opnemen met de SGR.

Voorlopig kunnen nog steeds reizen worden geboekt bij Oad. Aanbetalingen worden door de curator terugbetaald als de reis niet doorgaat. De SGR adviseert echter geen geld meer over te maken naar het bedrijf, omdat de stichting betalingen die na woensdag zijn gedaan niet meer garandeert.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,945
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions