AnsaldoBreda belooft reizigers werkende Fyra

AnsaldoBreda belooft reizigers werkende Fyra
26-09-2013 09:15 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - Als de NS weer met AnsaldoBreda gaat samenwerken zijn binnen een halfjaar voldoende Fyra's te regelen om een dienstregeling op te starten. Dat schrijft topman van AnsaldoBreda Maurizio Manfellotto donderdag in een advertentie in De Telegraaf, die de vorm heeft van een open brief aan treinreizigers.

Manfellotto schrijft dat een betrouwbare treinreis met een snelheid van 250 kilometer per uur in de Fyra 'voor u helaas nog steeds niet mogelijk' is. Vervolgens wijst hij erop dat zijn treinen in Italië 'al vele jaren met snelheden van 300 kilometer per uur rijden'.

Zijn bedrijf zou op geen enkele wijze verantwoordelijk zijn voor 'dit ongemak'. "Ik verzeker u dat het mogelijk is binnen korte tijd de Fyra in dienst te nemen." Dat is volgens hem inclusief de aanpassingen die nodig zijn om de treinen ook in extreem winterweer te laten rijden.

Door het winterweer stortte de dienstregeling van de Fyra de vorige winter in. Sindsdien beschuldigt de NS AnsaldoBreda ervan een onbetrouwbare trein te hebben geleverd, terwijl AnsaldoBreda stelt dat niet was afgesproken dat de trein met extreem winterweer op volle snelheid moet kunnen rijden. De NS zou de trein zelf kapot hebben gemaakt door er te veel van te vragen.

De topman schrijft dat de aangepaste trein die eerder deze maand werd gepresenteerd de beste oplossing voor de reizigers en voor een goede verbinding tussen Amsterdam en Brussel is.

De NS is niet van plan om op het voorstel van AnsaldoBreda in te gaan, zegt een woordvoerder. "Waarom zouden wij vertrouwen hebben in een bedrijf dat zegt in zes maanden iets te kunnen wat in de afgelopen acht maanden niet gelukt is?" Hij wijst erop dat AnsaldoBreda een bodemprocedure tegen de NS is begonnen en dat wederzijds vertrouwen dus ver te zoeken is.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden