Transport Online - Verbazing bij oppositie over opstelling Samsom

 


Verbazing bij oppositie over opstelling Samsom

Verbazing bij oppositie over opstelling Samsom
25-09-2013 17:43 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - De oppositiepartijen CDA en ChristenUnie zijn verbaasd over de opstelling van PvdA-leider Diederik Samsom woensdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer. De twee partijen denken niet dat Samsom echt bereid is zaken met hen te doen.

Volgens CDA-leider Sybrand Buma deed VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra eerder op de dag 'echt zijn best' om een opening te bieden naar de oppositie. "Samsom had daar duidelijk geen behoefte aan. Als je überhaupt wilt beginnen met praten, moet je laten zien dat je daar echt toe bereid bent", zei Buma in de wandelgangen van de Tweede Kamer.

"Ik vond het eerlijk gezegd onbegrijpelijk", zei ChristenUnie-voorman Arie Slob over de woorden van Samsom. "Ik had een open houding verwacht, maar hij legde alles terug bij de Tweede Kamer. Het wordt zo heel lastig om tot zaken te komen."

Buma zei de reactie af te wachten van premier Mark Rutte (VVD), die donderdag aan het woord komt. "Maar ook hij zal de coalitie mee moeten krijgen. Dat wordt moeilijk als een van de twee partijen niet wil."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,582
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden