Transport Online - Buma tegen Samsom: u zoekt het maar uit

 


Buma tegen Samsom: u zoekt het maar uit

Buma tegen Samsom: u zoekt het maar uit
25-09-2013 17:26 | Politiek & Verkiezingen | auteur De Redactie

DEN HAAG (Novum) - PvdA-leider Diederik Samsom heeft woensdag tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer de ergernis gewekt van zijn CDA-collega Sybrand Buma. "U zoekt het maar uit", voegde Buma de PvdA'er toe, toen die naar zijn zin onvoldoende inging op voorstellen van het CDA.

Buma wilde van Samsom weten in hoeverre die bereid was in te gaan op voorstellen van de oppositie. Zo wil Buma dat er minder wordt genivelleerd en dat de belastingdruk omlaag gaat. Samsom ging niet op die maatregelen in. "Laten we het liever hebben over het doel, namelijk het ondersteunen van gezinnen en ouderen", stelde Samsom voor.

Buma reageerde geërgerd, omdat Samsom niet op de concrete maatregelen inging. "Ik wil gewoon af van de marginale druk van zestig procent. Ik begrijp dat het die kant niet uitgaat. U zoekt het maar uit."

Samsom is volgens Buma niet bereid te onderhandelen, maar wil 'drammerig zijn gelijk halen'. Buma voorspelde dat de coalitie het op deze manier moeilijk zal krijgen meerderheden in de Eerste Kamer te vinden. "Zoek ze maar, ik weet niet waar u ze zult vinden."

Ook ChristenUnie-fractievoorzitter Arie Slob zei geen ruimte te zien om zaken te doen. "Samsom zegt dat de ruimte er is, maar ik heb nog niets gezien. Ik ben bang dat ik dezelfde conclusie moet trekken als de heer Buma."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,589
Diesel1,339

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden