Clicky


TDL Group schaft 76 nieuwe DAF trucks aan

TDL Group schaft 76 nieuwe DAF trucks aan
25-09-2013 16:03 | DAF | auteur De Redactie

HOUTHALEN(B) - TDL Group concentreert zich als familiebedrijf op vier niches. Door de recente overname van Cardon Logistique in Doornik creëert men nu een tweede groeikern in het westen van het land.

TDL werkt met een vloot die grotendeels uit DAF bestaat en met een voor 99 procent Belgisch chauffeursbestand. Een investering in 76 nieuwe DAF met ATe-technologie, die besteld werden bij Truck Trading Limburg, moet zorgen voor het inperken van de ecologische voetafdruk van de groep.

TDL behaalde onlangs de Lean & Green Award. Lean & Green is geen loos woord voor TDL. Naast een eerste investering in 44 nieuwe trucks installeerde de groep ook 300 boordcomputers in de trucks uit het wagenpark. "Toch zijn de inspanningen in ons wagenpark erg belangrijk op dit vlak. Door te kiezen voor nieuwe DAF vrachtwagens met ATe-technologie aan boord konden wij het verbruik gevoelig laten dalen", verklaart Kristof Van Lommel, Commercieel directeur van TDL Group.

Het ging hoofdzakelijk om DAF XF 105 met 460 pk en AS Tronic. De geautomatiseerde versnellingsbak van DAF is een première voor het bedrijf, dat tot nu toe altijd manueel schakelde. Onkdans dat de nieuwe trekkers met hun 460 pk 50 pk meer aan boord hebben dan hun voorgangers, tonen ze zich aanzienlijk zuiniger. "Bovendien was deze investering vanuit TCO-overwegingen gewoon de beste keuze", vult CEO Stefan Wijns aan.

De eerste resultaten van de eerste investeringsschijf in de nieuwe DAF Trucks waren overigens positief, zodat TDL onlangs besliste nog 32 extra DAF vrachtwagens aan te kopen. Het gaat om 20 XF 105 4x2 met 460 pk Euro 5-motor, 10 XF 105 6x2 met gestuurde hefbare voorloopas, die eveneens voorzien zijn van een 460 pk Euro 5-motor en 2 LF 45.

Bij TDL werken momenteel 420 medewerkers en het bedrijf realiseert een omzet van meer dan 50 miljoen euro. TDL beschikt over een vloot van 300 trucks - waarvan 90% DAF - en 500 opleggers. De voorkeur voor DAF is gedeeltelijk historisch gegroeid. "Daarnaast zijn wij echter ook tevreden over de prijs/kwaliteit van de voertuigen uit Eindhoven en met Truck Trading Limburg als naaste buur hebben wij een prima servicepunt, dat ook echt klaarstaat voor zijn klant, vlakbij de deur", zegt Kristof Van Lommel, die er meteen aan toevoegt dat TDL Group vorig jaar 1 miljoen in een eigen garage heeft geïnvesteerd, die echter vooral voor opleggeronderhoud dienst zal doen