Clicky


 


ILT handhaaft dwangsom tegen van der Aart Transport

ILT handhaaft dwangsom tegen van der Aart Transport
25-09-2013 15:29 | Arbeidsvoorwaarden | auteur De Redactie

DRACHTEN - De Inspectie Leefomgeving en Transport heeft opnieuw een Last onder Dwangsom opgelegd tegen van der Aart Transport uit Drachten. Deze dwangsom wordt opgelegd vanwege een inhuurconstructie door van der Aart. Van der Aart moet binnen een halfjaar zorgen dat alle 'eigen rijders' een vergunning hebben. Blijft van der Aart in gebreke dan wacht hem een dwangsom van 100.000 euro.

Gerard Westerhof, persvoorlichter van ILT, licht woensdagmiddag de dwangsom toe: "Het klopt dat wij wederom een Last onder Dwangsom tegen van der Aart hebben lopen. Wij vinden dat de constructie die hij voert niet klopt. Deze keer hebben wij hem echter wel een langere termijn gegeven om zijn zaakjes op orde te krijgen."

In mei van dit jaar legde de ILT ook al een Last onder Dwangsom op aan van der Aart. Deze vocht van der Aart echter, met succes, aan bij het College voor het Bedrijfsleven in Den Haag.

"Dat ga ik nu weer doen", zegt Dick van der Aart, eigenaar van Van der Aart Transport uit Drachten, woensdagmiddag als hem om een reactie wordt gevraagd. "Ik ben somber. Niet over de uitspraak van de rechter, maar wel over deze situatie en het is ook vervelend voor mijn medewerkers. Ik heb deze constructie al negen jaar geleden opgezet in samenspraak met onder andere TLN en NIWO. In die negen jaar heb ik acht keer controle gehad en zijn er geen maatregelen genomen", gaat hij verder.

"Alle chauffeurs zijn bij mij in loondienst. Dat ik hun vrachtwagen inhuur bepaal ik toch zelf? Niemand kan mij toch verplichten de vrachtwagen bij Scania, Daf of een andere truckdealer te kopen of huren?"

"Ik ga ook dit bezwaar met het volste vertrouwen tegemoet. Maar ik vind het wel vervelend allemaal. De rechter heeft eerder besloten dat de tijd die ik kreeg te kort was en heeft toen de Last onder Dwangsom opgeschort tot de bezwaartermijn. Echter het bezwaar dat je aantekent gebeurd bij dezelfde inspectie als waar je de Last onder Dwangsom van krijgt, namelijk de ILT. Die heeft nu dus besloten dat het besluit van de inspectie gehandhaafd blijft. Het is geen onafhankelijke commissie. Het is net alsof de slager zijn eigen vlees keurt", zegt van der Aart tot slot.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,244
Diesel2,086

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats