Transport Online - Oad reizen failliet verklaard [update]

Oad reizen failliet verklaard [update]

Oad reizen failliet verklaard [update]
25-09-2013 15:37 | Faillissementen | auteur De Redactie

HOLTEN (Novum) - Reisorganisatie Oad Reizen is failliet verklaard. Dat schrijft het grootste touringcarbedrijf van Nederland woensdag op zijn website. Betalingsproblemen zouden de oorzaak zijn van het faillissement. Het personeel van Oad op het hoofdkantoor in Holten is woensdagmiddag ingelicht.

Het bedrijf voert gesprekken over een doorstart, meldt RTV Oost. Welke consequenties het bankroet heeft voor mensen die een reis bij Oad hebben besteld, kan de organisator nog niet melden. Oad moet nog met de Stichting Garantiefonds Reisgelden afstemmen of zij hun geld terug kunnen krijgen.

"Voor klanten die reeds een reis bij ons geboekt hebben, of op dit moment met ons op reis zijn, heeft dit een grote impact", schrijft Oad op zijn website. "We hebben vandaag het SGR geïnformeerd over de situatie en samen met hen en de curator zoeken we naar een zo goed mogelijke oplossing."

Oad begon in het voorjaar nog met een reorganisatie. Daarbij werden 75 banen geschrapt op het hoofdkantoor. Ook werden 25 vestigingen van dochteronderneming Globe gesloten, waarbij 106 banen zijn verdwenen. Directeur Julius ter Haar zei destijds dat het bedrijf moest 'transformeren van de oude wereld naar de nieuwe wereld'.

Volgens FNV Bondgenoten komt het faillissement van Oad als 'een donderslag bij heldere hemel voor de werknemers en de vakbond', zo meldt een woordvoerder. Reisbrancheorganisatie ANVR spreekt van een 'enorme klap' voor de Nederlandse reissector. "Wij verliezen een van de hoofdrolspelers in onze branche", zegt voorzitter Frank Oostdam in een verklaring.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,743
Diesel1,407

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions