NS eist honderden miljoenen van moederbedrijf Fyra

NS eist honderden miljoenen van moederbedrijf Fyra
25-09-2013 09:24 | Algemeen | auteur De Redactie

(Novum) - De NS claimt honderden miljoenen euro's van het moederbedrijf van Fyrabouwer AnsaldoBreda. De claim wordt bij het moederbedrijf neergelegd omdat de NS vreest dat AnsaldoBreda door de claim failliet gaat en helemaal niks meer kan betalen, zegt een woordvoerder woensdag.

Het moederbedrijf, Finmeccanica, heeft zich volgens de NS garant gesteld voor het geval AnsaldoBreda niet aan zijn verplichtingen kan voldoen. De claim wordt neergelegd in een bodemprocedure die de Italiaanse bouwer heeft aangekondigd.

De NS wil onder meer de tweehonderd miljoen euro die voor de Fyratreinstellen is betaald terug. "Daar bovenop komen nog enkele honderden miljoenen aan extra gemaakte kosten", zegt de woordvoerder.

AnsaldoBreda zou vertragingsboetes moeten betalen voor het te laat leveren van de treinen. Verder zijn personeelskosten gemaakt voor extra onderhoud aan de treinen. Ook spreekt de woordvoerder van gederfde inkomsten omdat de trein niet reed. "We hebben daarnaast juridische kosten gemaakt."

Eerder eiste de NS van AnsaldoBreda dat het de treinen, die nu ongebruikt op een zijspoor staan, ophaalt. "Daar is nog niet op gereageerd. Daarom volgt nu deze volgende stap."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden