Rolande LNG en IVECO Schouten bestellen 50 nieuwe LNG-trucks

Rolande LNG en IVECO Schouten bestellen 50 nieuwe LNG-trucks
24-09-2013 16:15 | Iveco | auteur De Redactie

Op 17 september 2013, Prinsjesdag, is bekend gemaakt dat de eerder aangekondigde accijnsverhoging op LNG van de baan is. Dit besluit van de regering zet de deur open voor toekomst van vloeibaar aardgas als duurzame brandstof voor transport. De volgende stappen om het Nederlandse transport door middel van LNG te verduurzamen kunnen worden genomen. Nog dit jaar komen er nieuwe LNG-vrachtwagens beschikbaar, welke door transporteurs gebruikt kunnen worden voor het programma “Truck van de Toekomst.”

De leden van het Nationaal LNG Platform, waarin bedrijven en overheden werken aan de introductie van vloeibaar aardgas als schone brandstof voor de Nederlandse transportsector, zijn blij met het besluit van de regering. Met het wegnemen van de onzekerheid van een mogelijke accijnsverhoging is een grote barrière verdwenen om de doelstelling van het Nationaal LNG Platform te behalen. Het doel is om in 2015 50 binnenvaart- en 50 zeeschepen op LNG te laten varen, en 500 trucks op LNG te laten rijden.

Rolande LNG als onderdeel van IVECO Schouten is met 3 operationele tankstations en momenteel 90 IVECO LNG-trucks op de weg de grootste speler in de Nederlandse markt voor LNG en LNG-voertuigen. Inmiddels zijn er een 50-tal nieuwe IVECO LNG-trucks besteld, waarvan 20 in Euro 5 EEV configuratie. Deze voertuigen komen nog dit jaar beschikbaar voor verhuur door Rolande LNG of aanschaf door vervoerders om te gebruiken voor het project “Truck van de Toekomst”. Transporteurs kunnen hiervoor dus bij IVECO Schouten terecht. De overige 30 LNG-trucks zullen halverwege 2014 beschikbaar komen, uitgevoerd als Euro 6.

Alle nieuwe voertuigen met LNG als brandstof zullen in de IVECO-fabriek worden voorzien van de LNG-techniek die in eerste instantie is ontwikkeld door IVECO dealer Schouten. Deze techniek wordt nu gecombineerd met de nieuwe truckrange van het Italiaanse vrachtwagenmerk. IVECO is hiermee de eerste fabrikant die vrachtwagens af-fabriek uitrust met een systeem voor vloeibaar aardgas.Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,787
Diesel1,471

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden