Clicky


DB Schenker Logistics boekt succes met upgrade FMCGmagazijn

DB Schenker Logistics boekt succes met upgrade FMCGmagazijn
24-09-2013 16:06 | Bedrijfsnieuws | auteur De Redactie

ANTWERPEN/WILLEBROEK - Schenker nv, één van de meest toonaangevende geïntegreerde logistieke dienstverleners in België, boekt bij de klanten heel wat succes met de recente investeringen in zijn Fast Moving Consumer Goods (FMCG)- logistiek centrum in Willebroek.

“Dankzij de innovaties die we de afgelopen twee jaar in ons magazijn in Willebroek hebben ingevoerd, heeft Kellogg ons eerder dit jaar de logistieke afwikkeling toevertrouwd van hun product Pringles. Vanaf november zullen wij bovendien co-packingactiviteiten verzorgen voor alle Benelux-merken van Kellogg”, verklaart Ulrich Pütz, Managing Director van Schenker nv.

“En daar bovenop heeft onze trouwe klant Nestlé met ons een co-packingcontract afgesloten. Wij zijn bijzonder trots dat de integratie van deze nieuwe activiteiten zo’n succes kent.”

Een belangrijke investering betreft de automatische loszone met een geautomatiseerde losmachine die wordt ingezet voor de nieuwe Pringlesgoederenstroom. Hierdoor is het mogelijk om 24/7, inclusief weekends, vrachtwagens te lossen die rechtstreeks van de productiesites naar Willebroek komen. In een ander gedeelte van het magazijn heeft DB Schenker een mezzanine gebouwd, exclusief voor co-packingactiviteiten. Dit laat de logistieke experten toe om de klanten het neusje van de zalm aan te bieden inzake toegevoegde waardeactiviteiten. Zo wordt het overgrote deel van de Nestlé-producten in deze zone behandeld.

De nieuwe co-packingzone biedt uitstekende werkcondities aan de 100 werknemers van de beschutte werkplaats waarmee Schenker nv nauw samenwerkt.

Sofie Hofman, verantwoordelijk voor Supply Chain Operations Belgilux bij Nestlé: “Met deze mezzanine bewijst DB Schenker dat hij wil investeren in langetermijnrelaties met de klanten. Voor Nestlé biedt het de mogelijkheid om, naast een aanzienlijke vermindering van zijn ecologische voetafdruk, nog meer in te spelen op de toenemende vraag naar flexibiliteit en beschikbaarheid.”

Het FMCG-state-of-the-artmagazijn werd in 2005 gebouwd in Willebroek, pal op de as Brussel-Antwerpen. Het beslaat 85.000 m2 en heeft een capaciteit van 85.000 palletplaatsen met vijf verschillende temperatuurzones, gaande van - 22 °C tot + 18 °, inclusief kamertemperatuur.

“Toen we twee jaar geleden startten met ons innovatieprogramma, konden we teurgvallen op een krachtige basis: meer dan 30 jaar ervaring in FMCG-logistiek en een toegewijd personeelsbestand van 100 medewerkers”, stelt Monique Van Hoof, Business Unit Director Logistics bij Schenker nv in Willebroek.

Foto's

  • J.Roeland
    ROS